Překyselení organismu

3. listopadu 2013 v 3:58 |  Jak vznikají nemoci
.


Zásadité potraviny a jejich pozitivní vliv
při překyselení organizmu




Proč jsme stále nemocní a předčasně umíráme?
Odpověď vás možná překvapí - překyselení.
Překyselení organizmu je dnes jednou z nejnebezpečnějších civilizačních chorob.
Lidský život je závislý na rovnováze mezi kyselinami a zásadami v organismu.
Je prokázané, že pokud tělo důkladně odkyselíme, veškeré zdravotní
problémy zmizí!

Tělo si kyselé látky vytváří samo. Během látkové výměny v organismu
neustále vznikají kyseliny, jako močová, uhličitá, mléčná, octová
nebo solná. Všechny mají ničivý účinek a některé jsou tak agresivní,
že dokážou rozleptat dokonce i kov nebo kámen. A teď si představte,
jaké škody napáchají v těle, pokud v něm setrvávají, aniž by se
neutralizovaly a vyloučily.

K tomu, aby mohlo tělo s kyselinami účinně bojovat a udržovat
chemickou rovnováhu, potřebuje dostatek zásaditých látek.
Na rozdíl od kyselin si ale organismus zásady vytvářet neumí
a získává je výlučně prostřednictvím potravy.

V dnešní době chemicky upravované stravy, náhražek, konzerv,
instantních hotovek a "éček" ale přijímáme hlavně potraviny,
které v těle způsobují kyselou reakci a kvašení, a na životně
důležité zásady v podobě čerstvého ovoce a zeleniny často zapomínáme.

"Nesprávná strava pak vede k chronickému nedostatku vitamínů, minerálů,
enzymů i stopových prvků. Tělo se dostává do trvalého stavu překyselení,
a to je příčinou vzniku nejrůznějších chorob jako je artróza, infarkt,
migréna, cukrovka, revma nebo alergie.
Acidóza (překyselení) je také jedním z předpokladů rakoviny, která
ke svému vzniku potřebuje právě kyselé prostředí," upozornila Marcela Kosinová.

Acidóza způsobuje také duševní problémy, protože ubírá energii,
snižuje schopnost člověka vyrovnat se se stresem a vyvolává neustálou
podrážděnost a depresivní stavy.

Krev má přednost
Tělo udržuje v krvi hodnotu pH od 7,35 do 7,4 s občasnými nepatrnými
výkyvy. Pokud by se tato hodnota výrazněji snížila, člověk zemře.
Dokud tělo může brát zásadité látky k neutralizaci přebytečných kyselin
z vyvážené stravy, je vše v pořádku.
Pokud ale zásady v jídelníčku chybí, musí začít čerpat z vlastních zásob
(vaziva, cév a kostí), případně nadbytečné kyseliny, které tělo už nedokáže
vyloučit přirozenými cestami, uložit na místa a do orgánů, které dočasně
tento nápor vydrží a nedojde tak k jejich bezprostřednímu poškození.
U každého jedince je to jiné místo v těle a každý si tak zakládá na jiné
zdravotní problémy, i když příčina je vždy stejná. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Velmi často se kyseliny zadržují v kloubech, kde způsobují bolestivé záněty,
jako je dna, revma nebo artritida. Jakmile kyselé usazeniny zničí chrupavku,
vzniká artróza," uvedla jeden z mnoha příkladů lékařka. Neustálý přebytek
kyselin také ničí kolagenní vazivová vlákna, což vede k ochablosti a stárnutí,
přičemž vrásky jsou pouhým začátkem. Celulitida pak není ničím jiným,
než výsledkem dlouhodobého ukládání kyselin do podkožního tuku.

Léky nic nevyřeší
Ne nadarmo se říká, že moderní člověk je nejlépe krmeným a zároveň
nejvíce podvyživeným tvorem planety.
"Naše nepřirozené stravovací návyky vedly k tomu, že podíl zásaditosti
v našem těle je trvale příliš nízký a podíl kyselosti naopak u většiny lidí
příliš vysoký. Nemoci tedy nejsou v žádném případě něčím nevyhnutelným,
vyvoláváme si je sami svým mnohaletým chybným chováním," uvedl profesor
Heinrich Heine, vedoucí Anatomického a klinicko-morfologického institutu
na Universitě ve Witten-Herdecke v Düsseldorfu.

Nemoci z překyselení vedou zákonitě k neustálým bolestem.
Mnozí lidé si však raději místo změny stravovacích návyků vezmou lék proti
bolesti, a když zabere, namlouvají si, že jsou zdraví. Opak je ale pravdou.
Léky pouze odstraní projev nemoci, ne její příčinu, a navíc zatěžují játra
a tím dále překyselují organismus.

"Je důležité vnímat tělo v souvislostech. Třeba pálení žáhy je voláním
žaludku o pomoc. V tom případě je nutné doplnit chybějící zásady,
ne bránit produkci kyselin léky určenými k redukci kyselosti, které zároveň
naruší důležitou tvorbu zásaditých látek v žaludku," varuje Kosinová před
vznikem dalšího začarovaného kruhu.

Každý se může uzdravit !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedinou správnou cestou k uzdravení je důkladné odkyselení.
Tělo má obrovskou schopnost regenerace, což dokládá fakt, že celá
desetiletí člověk přežívá i navzdory špatnému životnímu stylu, jen je třeba
mu pomoci. Pokud tělo trpí překyselením roky nebo desetiletí, často už
nestačí jen přejít na zásadité potraviny, jako je syrové ovoce, zelenina
a čerstvě vymačkané šťávy. Člověk potřebuje po delší čas speciální výživu
v podobě potravních doplňků (mladý ječmen, přípravky z aloe vera apod.),
která by doplnila minerální látky v těle. Zároveň je třeba alespoň do odeznění
problémů omezit nebo vyřadit z jídelníčku ty potraviny, které způsobují
překyselení, jako je maso, sýry, pečivo, mléko nebo cukr.

Jak se odkyselit
* Jezte denně dostatek ovoce a zeleniny
* V průběhu dne vypijte alespoň 2 litry čisté vody
* Omezte pití alkoholu a kouření cigaret
* Zhluboka dýchejte i vydechujte
* Důkladně žvýkejte každé sousto
* Omezte konzumaci kyselinotvorných potravin
* Dostatečně spěte


Otestujte se! V lékárně zakoupíte sadu lakmusových papírků, kterými zkusíte
kyselost ranní moči. Správné pH moči by mělo být minimálně 7, pokud je tato
hodnota nižší, musí být tělu odlehčeno přísunem zásaditých látek.

Příčiny překyselení
* Špatná výživa a nesprávné stravovací návyky
* Špatný pitný režim
* Nedostatečné žvýkání
* Zlost, strach, úzkost, zloba, stres
* Znečištěné životní prostředí
* Chemická léčiva
* Nedostatek pohybu, spánku
* Mělké dýchání


Jak se cítíte?
Překyselený člověk si připadá přetažený, je stále unavený,
bez energie, zotavuje se velmi pomalu a nedostatečně, neustále
ho provází silné napětí ve svalech, bolesti hlavy a zad. Pokožka inklinuje
k ekzémům, nos a oči bývají podrážděné a stále silněji ho sužují bolesti,
které nemůže přesně určit. Často trpí zácpami nebo průjmy, plísňovými
onemocněními, má deprese a psychické poruchy (podrážděnost,
agresivita, stavy beznaděje).
Objevuje se zapomnětlivost, roztržitost, nedostatek radosti ze života.
Trápí ho "těžké" nebo studené končetiny, bolesti ve svalech, je citlivý
na chlad a má zvýšenou náchylnost k infekčním onemocněním.

Nemoci z překyselení
alergie, astma, ekzémy, senná rýma, deprese, neuralgie,
poruchy spánku, bolesti hlavy, migréna, výkyvy nálad, ateroskleróza,
infarkt myokardu, mozková mrtvice, usazování cholesterolu, bércový vřed,
hemeroidy, zánět žil, revmatická artritida, artróza, tenisový loket, bolesti
v zádech, akutní a chronická bronchitida, cukrovka, nadváha, celulitida,
dna, osteoporóza, gastritida, pálení žáhy, dvanácterníkový vřed, zažívací
potíže, zácpa, kožní problémy, mykóza, vypadávání vlasů, náhlá ztráta sluchu,
návaly horka v menopauze, lámavost nehtů, vypadávání vlasů, neplodnost,
poruchy potence, oční problémy, onemocnění jater, vznětlivost, onemocnění
ledvin, potivost, tělesný pach, stárnutí buněk, rakovina, roztroušená skleróza,
zubní kazy, paradentóza, zápach z úst, žlučové kameny

Zásadotvorné potraviny
1. ředkev, ředkvička, brokolice, okurky, špenát, zázvor, česnek,
cibule, citrón, rajčata, jablečný ocet, mladý ječmen
2. čistý lecitin, houby, květák, meloun, mango
3. sušené fíky, rajčata, mrkev, hrušky
4. celer, řepa, zeleninová nať
5. hlávkový salát, kapusta, černá melasa, nepasterizované olivy, med
6. fazole, hrozinky, pomeranče, plzeňské pivo
7. banány, jablka, maliny, meruňky, zelený a bylinný čaj, nepražené
a nesolené ořechy, syrové brambory

Kyselinotvorné potraviny
1. vepřové, telecí, hamburgery, hovězí, ústřice, uzeniny, cukr
2. krabi, humr, mořští raci, krocan, kuře, káva, čaj černý, perlivé
nápoje, bílá rýže, vinný a běžný ocet, mléko
3. ryby, ostatní maso, vajíčka, likéry, čokoláda, tvrdý sýr, rebarbora
4. přírodní a divoká rýže, čočka, oves, pivo, víno, těstoviny, pečivo
z bílé mouky
5. celozrnný chleba, margarín, ořechy
6. máslo, smetana, ječmen
7. tvaroh, měkký sýr


Zdroj: Sip.denik.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama